Saturday, August 22, 2015

I felt very still and empty, the way the eye of a tornado must feel, moving dully along in the middle of the surrounding hullabaloo

I've been trying to ditch my medication for good and I feel absolute shit because of that.
I've already been using this specific medication for a couple of years (I've used it for my depression and social anxieties) but I finally feel like I could probably be fine without them, or I'd like to just try.

When I first started to use these meds I didn't really know anything about them, I just knew what they were going to help me with. They were a big help, there's no way I can deny that, but I'm also really horrified about the withdrawals. 
I've tried to lower my portions but that's really no help. 

It's crazy, I feel mostly okay inside my head, but physically I'm a wreck.
I feel really dizzy all the time, like I'm gonna faint or fall down. Sometimes I feel like my feet are sinking through the floor when I'm walking. My mind is a mess, I seem to drift away, I don't understand that people are talking to me but I'm not thinking anything either, I'm just not there.
Because of all this mess, I'm a bitch. I get irritated SO easily, I'm rude, I yell, I get angry. And I hate this the most.

If any of you have gotten rid of your medication (that causes withdrawals) for good, how the fuck did you honestly do it?

But yeah, sorry about me opening up so much, I have a one TV show to share with you.


My new favourite show is Mr. Robot. This show follows a young computer programmer who suffers from social anxiety disorder. It might seem kind of boring, especially if you're not into hacking and nerdy stuff, but trust me on this one. I've only seen like 3 episodes (there's 9 episodes so far and the last episode of this season is coming in 4 days) but I know that I'm gonna love it. I don't know what I can say about it without ruining the experience for you. I knew basically nothing about the show, what caught me was the rating of it on IMDB (9,1). I'm not the only one who's seen a lot of similarities with this and Fight Club (they even play Where Is My Mind by Pixies at some point of the show) and that's a good thing. 

The only actor that probably everyone will know is Christian Slater. The young cast is pretty unknown and I love that about it. I'm just pretty sick of seeing the same faces all over again.

The main character Elliot, the hacker dude, is so adorable in a weird way. He has these big bug eyes and has a stupid grin on his face all the time.

I don't know what to say, I'm probably not the best person to talk about this show since I've only seen like 1/3 of it, but I just got to share it with you. Really, check it out, even my introduction isn't that good. 


I also wanted to share my hair with you, I'm kind of blonde! Most of you probably already 
follow my Instagram, but if you don't, here's my hair!
I feel pretty great with it actually. I've never had anything like this, I've always had fairly dark hair. 
This hair color happened because I was supposed to dye my hair green (I don't know what I was thinking, I would've looked like a 14-year-old emo girl) so we had to lighten my hair. I kind of fell in love with it, and now I really love it. 
Some of you probably think that dark hair suits me better, but I also love the change of it. I've been a brunette for so long that it became boring,

8 comments:

 1. Ill write this as ano. Getting rid of medication can be really hard. Ive used 11 different combos for my panic- and anxietydisorder and depression.

  I was stuck with those feelings and felt completely hopeless. Then I just quit them. My dozes werent too big and i forgot to take them everyother day anyhow. But people with bigger dozes should be careful ofc.

  Anyhow this is how I survived my darkest moments;
  I watched movies and tv series that felt bigger than life for me. The empty feeling afterwards made me forget about my problems even just for a moment.
  I "detoxed" myself with drinking tons of water. There is no science behind this, its just my paranoia telling me to get rid of the meds in my body.

  And the last is; I got myself into non payed internship. I didnt want it, i was terrified, the first day I was suppose to be there I was crying on the hallway floor, my chest was hurting, i felt like I needed to vomit, I thought about having a heartattack and wanted to call an ambulance. But somehow I forced myself up and got there.
  Hearing that other people had problems of their own made me feel so much better about myself. Everyday I got something to do even for just few hours. I was suprised that I had it in me the whole time and I wasted 6 years of my life in a lockdown in my tiny appartment.

  Xoxo

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yeah my problem has always been that I always forget to take my meds daily anyway. And when I'm feeling shitty too, I just tend to lie down and watch movies

   Delete
 2. Kirjoitan anonyymina.

  Mä oon syönyt vuosia erilaisia lääkkeitä paniikkihäiriöön/ahdistuneisuuteen. Aluksi optiparia jonka jälkeen parin vuoden tauko. Tämän jälkeen citalopramia pari vuotta, joista vaihto venlafaxin nimiseen lääkkeeseen. Virhe. Lääke vaihdettiin koska tällä toisella lääkkeellä piti olla piristävämpi vaikutus, olinhan aina melko väsynyt. Noh 8 kuukautta söinkin sitä, ja ajattelin että lopetan koska vointi tuntui hyvältä - ei pahemmin ahdistanut eikä paniikkia iskenyt. Kun aloin vähentämään annosta ja sen jälkeen jätin lääkkeet ottamatta kokonaan olo oli aivan kamala! Sain sähköiskumaisia säpsähdyksiä päähän, huimasi, oksetti, olin itkuinen ja ahdisti. Minua rauhoiteltiin ja sanottiin että oireet helpottavat kyllä. Meni kuukausi ja olo tasottui. Nyt parin kuukauden jälkeen ahdistus on palannut kamalampana kuin koskaan, minua huimaa koko ajan ja tuntuu että putoaisin johonkin. Silmien edessä on sumuverho ja toinen silmä ei näe kunnolla (näkökentässä leijailee haituvia). Välillä tuntuu kuin kaatuisin oikealle puolelle, tai että jalat eivät kanna. Juttelin lääkärille jos toisellekin, aina syynä jumiutuneet niskat (mikä osittain on tottakin). Olen jatkuvasti stressaantunut, ja olen alkanut pelkäämään erilaisia sairauksia. Mulla on myös jatkuva huoli siitä että jotain pahaa tapahtuu ihan kohta. En voi lähteä kauppaan koska siellä huimaus pahenee. Työpäivien jälkeen makaan sängyllä ja itken koska olen ollut niin stressaantunut töissä, koska työnantaja ei ymmärrä että huimaukseni on oikeasti todella elämää vaivaavaa. Huomenna soitan mielenterveyshoitajalle ja kysyn lopetinko lääkkeeni liian äkkiä, yleensähän niitä kehotetaan syömään pidemmänkin aikaa vaikka oireet olisivatkin helpottaneet. Joten mä kehotan että vaikka sun olo tuntuisikin nyt hyvältä, niin lääkkeiden lopettaminen ainakaan ihan vielä ei välttämättä ole paras ratkaisu, sillä oireet voivat tulla takaisin pahempina kuin koskaan. Oikeastaan miks mä kirjotan sulle tästä on se, että tää huojentaa myös mun omaa oloani, sillä on ihanaa avautua asiasta ihmiselle, joka on käynyt läpi saman kaltaisia asioita. Asiaa kun ei auta se että lähipiiristäni sanotaan vain että "sun pitäisi piristyä eikä aina vaan murjottaa!" tai "älä aina valita" Parasta tässä on se että painoni on noussut noin 15kg, johon kommentoidaan että "sun pitäisi liikkua enemmän eikä laiskotella.." Mun mielestä aivan järkyttävää sanoa noin ihmisille, sama kuin tokaisisi alkoholistille että lopeta se juominen..

  Mutta tsemppiä nyt jokatapauksessa, ja KIITOS kun avasit edes vähän tuota lääkeaihetta, tää auttaa meitä muitakin vähän avautumaan.

  -M

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä siis itse käytän nyt vaan Citalopramia, josta mulle tulee silti ihan kamalat olot, oon tyytyväinen etten oo vaihtanut mihinkään "pahempaan". Ja se on pahinta, kun ihmiset ajattelee, et kyllähän se huimaus ja pahat olot menee pois jos lepää ja syö kunnolla :D ja itse olen myös lihonut ainakin ton 15kg ja ihmiset kelaa, että oon vaan laiska paska. Helpottavaa tosiaan kuulla, ettei ole yksin näiden olojen kanssa, vaikka eihän tätä nyt kellekään muulle toivoisi

   Delete
  2. Mä taas kuulostelen mun oloa jatkuvasti, söin lääkkeitä tai en niin en yhtään tiedä mikä oire johtuu mistäkin. Ahdistun kaikesta kokoajan. No nyt oottelen aikaa psykiatrille joka mitä ilmeisemmin määrää suoriltaan lääkkeet kouraan koska se on helpointa niille. Ihmismieli on niin monimutkainen..

   Delete
 3. Mulle ehdotettiin kanssa lääkkeitä erinäisiin ahdistuksiin ja masennukseen, mutten halua ottaa niitä juuri noiden sivu- ja vieroitusoireiden takia. Ja koska pärjään kyllä ilmankin. Sen sijaan alotan psykoterapian jonka uskon olevan pitkässä juoksussa tehokkaampi ratkaisu. Toisaalta silti pohdin että ois vaan helpompaa ottaa ne lääkkeet myös.. Vaikka nyt aiot lopettaa niin ootko tyytyväinen että sillon joskus alotit lääkityksen ja koetko että se on jotenkin auttanut sun sairauksiin? En voi nyt valitettavasti muuta kun toivottaa tsemppiä!

  ReplyDelete
 4. Mistä tota Mr. Robotia voi katsoa? :)

  ReplyDelete
 5. Escitalopram + ketipinor + proplarkombot mullakin takana. Jossakin vaiheessa meni hermo siihen heikotukseen ja epätodelliseen oloon, jotka erityisesti escitalopram aiheutti. Päätin sitten lopettaa kuin seinään (dumm me), ja noin kuukauden kesti, just tuota sun kuvaamaa huimausta/jalat uppoaa lattiaan-oloa. Sitten se meni ohi. Kyllä siinä silti oli sellainen olo, että ei vittu pitikö se aloittaa lääkkeet uudestaan, onneksi kestin. Nyt olo on mitä parhain, vielä kun ketipinorin sais lopetettua (unettomuuteen), niin elämä voittais. Eli tsemppiä vaan, kyllä se ajan kanssa helpottuu, kunhan vaan jaksaa sen alun hirveän kuolemaolon. (itsekin söin lääkkeitä monta monta vuotta)

  ReplyDelete

Leave a comment - but please be nice

Disqus Shortname

Comments system